Gıda Biyoteknolojisi Araştırma Grubu
Grup Çalışanları
1. Prof. Dr. Ömer EREN
2. Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN
3. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet MİLLİ
4. Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı PARLAK
5. Dr. Öğr. Üyesi Musa MİLLİ, Milli Savunma Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
6. Dr. Öğr. Üyesi Bahram SARKARATI
7. Dr. Öğr. Üyesi Aydın ERGE
8. Öğr. Gör. Dr. Nursel SÖYLEMEZ MİLLİ
Çalışma Konuları
1. GIDA GÜVENLİĞİ
* Et ve ürünlerinde tağşişin moleküler tabanlı yöntemlerle tespiti
* Droplet Digital PCR
* Real-Time PCR
* MALDI TOF TOF/MS
* Elektroforetik Teknikler (2DE, SDS-PAGE, NGC)
2. SENSÖR TEKNOLOJİLERİ
* Çeşitli gıdalarda tağşişin sensör teknolojisi ve makine öğrenimi yöntemleriyle tespiti
* Çeşitli gıdalarda raf ömrünün sensör ve makine öğrenimi yöntemleriyle tespiti
Devam Eden Projeler
1. “Bazı et türlerindeki mikroorganizma yükünün sensör tabanlı yöntemler ile belirlenmesi’’ 17.03.2025-17.03.2026 BAİBU BAP/2025-BDP-003
Tamamlanmış Projeler
1. ‘’Et Tür Tayinlerinde Myoglobinin MALDI TOF/TOF MS ve uHPLC’de Marker Olarak Kullanılması’’ 07/07/2015- 03/07/2018 BAİBU BAP/2015.09.04.912
2. ‘‘Sığır Etinde Zamana Bağlı Oluşan Protein Oksidasyon Ürünlerinin MALDI TOF/TOF MS ve Spektrofotometrik Yöntemlerle Belirlenmesi’’07/07/2015- 05/06/2018 BAİBÜ/BAP 2015.31.01.913
3. ‘‘Farklı oranlarda hazırlanmış sığır eti karışımlarında domuz eti varlığının ddPCR (digital droplet PCR) yöntemi ile kantitatif olarak belirlenmesi’’16.07.2014-16.07.2016, BAİBÜ/BAP 2014.09.04.763