Üniversitede Kadrosunun Bulunduğu Bölüm | Unvanı-Adı-Soyadı | Lisans-Yüksek Lisans Doktora/Doçentlik Mezuniyet Alanı (***) |
Lisans-Yüksek Lisans-Doktora Mezun Olunan Yükseköğretim Kurumu | Öğretim Üyesinin Disiplinler arası Biyoteknoloji Alanı ile İlgili Çalışmaları |
Kimya Bölümü | Prof. Dr. Azra BOZCAARMUTLU BÜKEN |
L: Biyoloji YL: Biyokimya D: Biyokimya Doçentlik: Kimya- Biyokimya |
L+YL+D: Orta Doğu Teknik Üni. |
Protein saflaştırma, western blot analizi, dokularda biyobelirteç enzim aktiviteleri tayini, dokularda analit ölçümü üzerine olup biyoteknoloji alanında da kullanılan teknikler üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Tohum Bilimi ve Teknolojisi Bölümü | Prof. Dr. B. Buhara YÜCESAN | L: Biyoloji YL: Biyoloji D: Biyoloji Doçentlik (Biyoloji, Bitki Fizyolojisi) |
L+YL+D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni. |
Bitki biyoteknolojisi ve sekonder metabolit üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Biyoloji Bölümü | Prof. Dr. Ekrem GÜREL |
L: Tarla Bitkileri D: Biyoloji Doçentlik (Biyoloji, Bitki Fizyolojisi) |
L: Ankara Üni. D: Leeds Üni. (İngiltere) |
Bitki biyoteknolojisi alanında bitkilerde doku kültürü uygulamaları, sekonder metabolitlerin üretimi, transgenik bitki elde edilmesi üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Gıda Mühendisliği Bölümü | Prof. Dr. Esra ACAR SOYKUT |
L+YL+D: Gıda Mühendisliği Doçentlik (Gıda, Bilimleri ve Mühendisliği) |
L: Hacettepe Üni. YL+D: Ankara Üni. |
Gıda biyoteknolojisi ve gıda mikrobiyolojisi alanında starter kültürlere ve patojen bakterilere etkili bakteriyofajların izolasyonu, moleküler yöntemlerle tanımlanması ve sınıflandırılması ile patojen bakterilerin antibiyotiklere alternatif olacak şekilde bakteriyofajlar ile inaktive edilmesi için uygun faj kokteyllerinin hazırlanması ve gıda ortamında uygulanması konularında çalışmaları mevcuttur. |
Biyoloji Bölümü | Prof. Dr. Fatma PEHLİVAN KARAKAŞ |
L+YL+D: Biyoloji | L: Çanakkale Onsekiz Mart Üni. YL+D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni. |
Bitki biyoteknolojisi ve bitki fizyolojisi üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Gıda Mühendisliği Bölümü | Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR | L: Gıda Bilimi ve Teknolojisi YL-D: Gıda Mühendisliği Doçentlik (Gıda Bilimleri ve Mühendisliği) |
L+YL+D: Ankara Üni. | Gıda biyoteknolojisi ve gıda mikrobiyolojisi alanında starter ve probiyotik kültürlerin moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, üretimi; fermente gıdalardan laktik asit bakterilerinin ve mayaların izolsayonu ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Gıda Mühendisliği Bölümü | Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN |
L+YL+D: Gıda Mühendisliği Doçentlik (Gıda Bilimleri ve Mühendisliği) |
L+YL+D: Hacettepe Üni. |
Gıda Biyoteknolojisi, fermantasyon teknolojisi, endüstriyel biyoteknoloji, mikrobiyel metabolit üretimi ve gıda kaynaklı mayalar üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Biyoloji Bölümü | Prof. Dr. Songül GÜREL |
L: Bahçe Bitkileri YL: Bahçe Bitkileri D: Biyoloji Doçentlik (Biyoloji, Bitki Fizyolojisi) |
L+YL: Ankara Üni. D: Orta Doğu Teknik Üni. |
Bitki biyoteknolojisi alanında bitkilerde doku kültürü uygulamaları, transgenik bitki elde edilmesi ve bitki ıslahında moleküler markörlerin uygulanması üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Beslenme ve Diyetetik Bölümü |
Doç.Dr. Aylin AKOĞLU |
L+YL+D: Gıda Mühendisliği Doçentlik (Gıda Bilimleri ve Mühendisliği) |
L+YL+D: Ankara Üni. | Gıda mikrobiyolojisi ve gıda biyoteknolojisi üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Kimya Bölümü | Doç. Dr. Ercan Selçuk ÜNLÜ |
L: Biyokimya YL: Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora/Doçentlik Moleküler Biyoloji ve Genetik |
L: Ege Üni. Biyokimya Bölümü YL: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Pr. D: Mississippi State University, Life Science/Genetics (ÜAK Denklik: Moleküler Biyoloji ve Genetik) |
İşlevsek genomik, mikrobiyal biyoteknoloji, mikrobiyal gübrelerin doğal kaynaklardan eldesi ve zenginleştirilmesi, ve biyoinformatik analizler konusunda çalışmaları mevcuttur. |
Biyoloji Bölümü | Doç. Dr. Murat TELLİ |
L: Biyoloji YL: Deniz Biyolojisi D: Genetik |
L: Gazi Üni. YL+D: Orta Doğu Teknik Üni. |
Biyoteknoloji ve genetik üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Çevre Mühendisliği Bölümü | Dr.Öğr.Üyesi Gamze DOĞDU YÜCETÜRK |
L: Çevre Mühendisliği Çift Anadal L: Enerji Sistemleri Mühendisliği YL+D: Çevre Mühendisliği |
L: Bahçeşehir Üni. YL+D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni. |
Çevre biyoteknolojisi alanında fitoremediasyon ile endüstriyel atıksuların arıtılması, hibrit aktif çamur ve ileri oksidasyon prosesleri ile sulardan pestisit giderimi ve mikrobiyal tanılama, yeşil sentezle toksik boyaların sulardan giderilmesi, marin mikroalglerle karbon tutumu, yeşil mikroalglerde büyokütle üretkenliği ve lipit birikiminin arttırılması konularında çalışmaları mevcuttur. |
Gıda Mühendisliği Bölümü | Dr. Öğr. Üyesi Kübra ERYAŞAR ÖRER |
L+YL+D: Gıda Mühendisliği |
L: Ege Üni. YL+D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni. |
Endüstriyel biyoteknoloji ve mikrobiyel metabolit üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur. |
Kimya Mühendisliği Bölümü | Dr. Öğr. Üyesi Özlem ATEŞ DURU |
L+YL+D: Kimya Mühendisliği |
L: Yıldız Teknik Üni. YL+D: Marmara Üni. |
Mikrobiyal biyoteknoloji,endüstriyel biyoteknoloji, biyopolimerler, sistem biyolojisi, fermantasyon teknolojileri, fonksiyonel gıdalar, çevre dostu biyoteknolojik yöntem ve ürün geliştirilmesi alanında çalışmaları mevcuttur. |
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümü | Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk ANAKÖK |
L: Biyoloj Y: Mikrobiyal Eczacılık D: Tıbbi Genetik |
L: Atatürk Üni. YL: University of South (Australia) D: King's College London - UK |
Hnrpa2b1-Cbx3 Referans Gen Lokuslarından Türetilen 1.7a2ucoe - 1.2a2ucoe Evrensel Kromatin Açıcı Elementlerin(UCOE) Insan Kök Hücreleri (IPScells) Üzerinde Test Edilmesi (TÜBİTAK 3501). Yeni Korona Virüs Hastalığı 2019’a (COVID-19) Karşı İki Farklı Ekspresyon Sistemi Kullanılarak Aşı Geliştirilmesi (TÜSEB). Kendi geliştirdiğim UCOE modelleri ile memeli hücre sistemlerinde İnsan monoklonal antikor üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur. |