05 Nisan 2019 Cuma
TÜBİTAK KAMAG tarafından desteklenmekte olan ve Yürütücülüğünü PAK Gıda A.Ş.’nin yaptığı "Ülkemize Özgü Yoğurt, Peynir Kültürü Geliştirilmesi ve Pilot Ölçekte Üretimi (KAMAG Proje No: 116G012)” adlı projenin ara toplantısı 22.03.2019 tarihinde Merkezimizde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Doç. Dr. Mustafa Türker, Filiz Alemdar, Emine Bezirci (PAK Gıda); Hatice Deniz (Etkin Proje); Dr. Mehlika Borcaklı, Doç. Dr. Cesaretin Alaşalvar, Tarık Öztürk, Halil Koçer (TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü); Doç. Dr. M. Zeki Durak, Arş. Gör. Selma Kayacan (YTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü); Doç. Dr. Enes Dertli (Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü); Metin Çiftçi, Ergün Ayanoğlu (Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Starter Kültür Gen Bankası) ve Prof. Dr. İbrahim Çakır, Doç. Dr. Esra Acar Soykut, YL Öğrencisi Şeyma Betül Kuloğlu (BAİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü) katıldı. Toplantıda projenin son rapor döneminden bu yana elde edilen veriler değerlendirildikten sonra, bir sonraki dönemde yapılması gereken çalışmalar için gerekli planlamalar yapıldı. Toplantıya katılan konuklar Merkezimiz bünyesinde bulunan laboratuvarları da gezerek bilgi aldılar.