Merkezimiz tarafından 17 Ocak 2024 tarihinde " Gıdalarda Duyusal Analiz Eğitimi"; Üniversitemiz, Antalya Bilim Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, HBS Beslenme Danışmanlığı ve Abant Su 'dan toplam 11 kişilik oluşan akademisyenlerin, öğrencilerin ve özel sektör çalışanlarının katılımlarıyla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.
Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr Hande Selen ERGE, Dr. Öğr. Üyesi Derya ATALAY ve yüksek lisans öğrencisi Başak IŞIK'ın katkılarıyla; "Gıdalarda Duyusal Analizin Önemi", "Panelist Seçimi ve Panelisti Etkileyen Faktörler"," Duyusal Test Teknikleri (Tat Duyarlılık Testi ve Üçgen Test)" uygulanarak eğitim gerçekleştirilmiştir.
Eğitimin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun KARACA tarafından katılımcılara katılım belgeleri, eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.