Öğretim Üyeleri

 
Üniversitede Kadrosunun Bulunduğu Bölüm Unvanı-Adı-Soyadı Lisans-Yüksek Lisans
Doktora/Doçentlik Mezuniyet Alanı  (***)
Lisans-Yüksek Lisans-Doktora Mezun Olunan Yükseköğretim Kurumu Öğretim Üyesinin Disiplinler arası Biyoteknoloji Alanı ile İlgili Çalışmaları
Kimya Bölümü Prof. Dr. Azra
BOZCAARMUTLU
BÜKEN
L: Biyoloji
YL: Biyokimya
D: Biyokimya
Doçentlik: Kimya-
Biyokimya
L+YL+D: Orta Doğu
Teknik Üni.
Protein saflaştırma, western blot analizi, dokularda biyobelirteç enzim aktiviteleri tayini, dokularda analit ölçümü üzerine olup biyoteknoloji alanında da kullanılan teknikler üzerine çalışmaları mevcuttur.
Tohum Bilimi ve Teknolojisi Bölümü Prof. Dr. B. Buhara YÜCESAN L: Biyoloji
YL: Biyoloji
D: Biyoloji
Doçentlik (Biyoloji,
Bitki Fizyolojisi)
L+YL+D: Bolu Abant
İzzet Baysal Üni.
Bitki biyoteknolojisi ve sekonder metabolit üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Ekrem
GÜREL
L: Tarla Bitkileri
D: Biyoloji
Doçentlik (Biyoloji,
Bitki Fizyolojisi)
L: Ankara Üni.
D: Leeds Üni.
(İngiltere)
Bitki biyoteknolojisi alanında bitkilerde doku kültürü uygulamaları, sekonder metabolitlerin üretimi, transgenik bitki elde edilmesi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Esra
ACAR SOYKUT
L+YL+D: Gıda
Mühendisliği
Doçentlik (Gıda,
Bilimleri ve
Mühendisliği)
L: Hacettepe Üni.
YL+D: Ankara Üni.
Gıda biyoteknolojisi ve gıda mikrobiyolojisi  alanında starter kültürlere ve patojen bakterilere etkili bakteriyofajların izolasyonu, moleküler yöntemlerle tanımlanması ve sınıflandırılması ile patojen bakterilerin antibiyotiklere alternatif olacak şekilde bakteriyofajlar ile inaktive edilmesi için uygun faj kokteyllerinin hazırlanması ve gıda ortamında uygulanması konularında çalışmaları mevcuttur.
Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Fatma
PEHLİVAN KARAKAŞ
L+YL+D: Biyoloji L: Çanakkale Onsekiz Mart Üni.
YL+D: Bolu Abant
İzzet Baysal Üni.
Bitki biyoteknolojisi ve bitki fizyolojisi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR L: Gıda Bilimi ve
Teknolojisi
YL-D: Gıda
Mühendisliği
Doçentlik (Gıda
Bilimleri ve
Mühendisliği)
L+YL+D: Ankara Üni. Gıda biyoteknolojisi ve gıda mikrobiyolojisi  alanında starter ve probiyotik kültürlerin moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, üretimi; fermente gıdalardan laktik asit bakterilerinin ve mayaların izolsayonu ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Seda
KARASU YALÇIN
L+YL+D: Gıda
Mühendisliği
Doçentlik (Gıda
Bilimleri ve
Mühendisliği)
L+YL+D: Hacettepe
Üni.
Gıda Biyoteknolojisi, fermantasyon teknolojisi, endüstriyel biyoteknoloji, mikrobiyel metabolit üretimi ve gıda kaynaklı mayalar üzerine çalışmaları mevcuttur.
Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Songül
GÜREL
L: Bahçe Bitkileri
YL: Bahçe Bitkileri
D: Biyoloji
Doçentlik (Biyoloji,
Bitki Fizyolojisi)
L+YL: Ankara Üni.
D: Orta Doğu Teknik Üni. 
Bitki biyoteknolojisi alanında bitkilerde doku kültürü uygulamaları, transgenik bitki elde edilmesi ve bitki ıslahında moleküler markörlerin uygulanması üzerine çalışmaları mevcuttur.
Beslenme ve
Diyetetik Bölümü
Doç.Dr. Aylin
AKOĞLU
L+YL+D: Gıda
Mühendisliği
Doçentlik (Gıda
Bilimleri ve
Mühendisliği)
L+YL+D: Ankara Üni. Gıda mikrobiyolojisi ve gıda biyoteknolojisi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Kimya Bölümü Doç. Dr. Ercan
Selçuk ÜNLÜ
L: Biyokimya
YL: Moleküler Biyoloji
ve Genetik
Doktora/Doçentlik
Moleküler Biyoloji
ve Genetik
L: Ege Üni. Biyokimya
Bölümü
YL: İzmir Yüksek
Teknoloji Enstitüsü,
Moleküler Biyoloji
ve Genetik Pr.
D: Mississippi State
University, Life
Science/Genetics (ÜAK
Denklik: Moleküler
Biyoloji ve Genetik)
İşlevsek genomik, mikrobiyal biyoteknoloji, mikrobiyal gübrelerin doğal kaynaklardan eldesi ve zenginleştirilmesi, ve biyoinformatik analizler konusunda çalışmaları mevcuttur.
Biyoloji Bölümü Doç. Dr. Murat
TELLİ
L: Biyoloji
YL: Deniz Biyolojisi
D: Genetik
L: Gazi Üni.
YL+D: Orta Doğu
Teknik Üni.
Biyoteknoloji ve genetik üzerine çalışmaları mevcuttur.
Çevre Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr.Üyesi
Gamze  DOĞDU
YÜCETÜRK
L: Çevre Mühendisliği
Çift Anadal
L: Enerji Sistemleri
Mühendisliği
YL+D: Çevre
Mühendisliği
L: Bahçeşehir Üni.
YL+D: Bolu Abant
İzzet Baysal Üni.
Çevre biyoteknolojisi alanında fitoremediasyon ile endüstriyel atıksuların arıtılması, hibrit aktif çamur ve ileri oksidasyon prosesleri ile sulardan pestisit giderimi ve mikrobiyal tanılama, yeşil sentezle toksik boyaların sulardan giderilmesi, marin mikroalglerle karbon tutumu, yeşil mikroalglerde büyokütle üretkenliği ve lipit birikiminin arttırılması konularında çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi
Kübra ERYAŞAR
ÖRER
L+YL+D:
Gıda Mühendisliği
L: Ege Üni.
YL+D: Bolu Abant
İzzet Baysal Üni.
Endüstriyel biyoteknoloji ve mikrobiyel metabolit üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi
Özlem ATEŞ
DURU
L+YL+D:
Kimya Mühendisliği
L: Yıldız Teknik Üni.
YL+D: Marmara Üni.
Mikrobiyal biyoteknoloji,endüstriyel biyoteknoloji,  biyopolimerler, sistem biyolojisi, fermantasyon teknolojileri, fonksiyonel gıdalar, çevre dostu biyoteknolojik yöntem ve ürün geliştirilmesi alanında çalışmaları mevcuttur.
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi
Ömer Faruk
ANAKÖK
L: Biyoloj
Y: Mikrobiyal Eczacılık
D: Tıbbi Genetik
L: Atatürk Üni.
YL: University of
South (Australia)
D: King's College
London - UK
Hnrpa2b1-Cbx3 Referans Gen Lokuslarından Türetilen 1.7a2ucoe - 1.2a2ucoe Evrensel Kromatin Açıcı Elementlerin(UCOE) Insan Kök Hücreleri (IPScells) Üzerinde Test Edilmesi (TÜBİTAK 3501). Yeni Korona Virüs Hastalığı 2019’a (COVID-19) Karşı İki Farklı Ekspresyon Sistemi Kullanılarak Aşı Geliştirilmesi (TÜSEB). Kendi geliştirdiğim UCOE modelleri ile memeli hücre sistemlerinde İnsan monoklonal antikor üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur.