Öğretim Üyeleri

 
Üniversitede Kadrosunun Bulunduğu Bölüm Unvanı - Adı - Soyadı Lisans - Yüksek Lisans - Doktora / Doçentlik Mezuniyet Alanı Lisans - Yüksek Lisans - Doktora Mezun Olunan Yükseköğretim Kurumu Öğretim Üyesinin Disiplinler Arası Biyoteknoloji Alanı ile İlgili Çalışmaları
Kimya Bölümü Prof. Dr. Azra BOZCAARMUTLU BÜKEN L: Biyoloji
YL: Biyokimya
D: Biyokimya
Doçentlik: Kimya Biyokimya
L + YL + D: Orta Doğu Teknik Üni. Protein saflaştırma, western blot analizi, biyobelirteç enzim aktiviteleri tayini, analit ölçümü gibi biyoteknoloji alanında kullanılan teknikler üzerine çalışmaları bulunmaktadır.
Tohum Bilimi ve Teknolojisi Bölümü Prof. Dr. B. Buhara YÜCESAN L: Biyoloji
YL: Biyoloji
D: Biyoloji
Doçentlik: Biyoloji - Bitki Fizyolojisi
L + YL + D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni. Bitki biyoteknolojisi ve sekonder metabolit üretimi üzerine çalışmaları bulunmaktadır.
Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Ekrem GÜREL L: Tarla Bitkileri
D: Biyoloji
Doçentlik: Biyoloji - Bitki Fizyolojisi
L: Ankara Üni.
D: Leeds Üni. (İngiltere)
Bitki biyoteknolojisi alanında doku kültürü uygulamaları, sekonder metabolitlerin üretimi, transgenik bitki elde edilmesi üzerine çalışmaları bulunmaktadır.
Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Esra ACAR SOYKUT L + YL + D: Gıda Mühendisliği
Doçentlik: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
L: Hacettepe Üni.
YL + D: Ankara Üni.
Gıda biyoteknolojisi ve mikrobiyolojisi alanında bakteriyofaj izolasyonu, moleküler yöntemlerle tanımlama ve patojen bakterilerin inaktive edilmesi konularında çalışmaları bulunmaktadır.
Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Fatma
PEHLİVAN KARAKAŞ
L+YL+D: Biyoloji L: Çanakkale Onsekiz Mart Üni.
YL+D: Bolu Abant
İzzet Baysal Üni.
Bitki biyoteknolojisi ve bitki fizyolojisi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR L: Gıda Bilimi ve Teknolojisi
YL-D: Gıda Mühendisliği
Doçentlik: (Gıda Bilimleri ve Mühendisliği)
L+YL+D: Ankara Üni. Gıda biyoteknolojisi ve gıda mikrobiyolojisi  alanında starter ve probiyotik kültürlerin moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, üretimi; fermente gıdalardan laktik asit bakterilerinin ve mayaların izolsayonu ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Seda KARASU YALÇIN L+YL+D: Gıda Mühendisliği
Doçentlik: (Gıda Bilimleri ve Mühendisliği)
L+YL+D: Hacettepe
Üni.
Gıda Biyoteknolojisi, fermantasyon teknolojisi, endüstriyel biyoteknoloji, mikrobiyel metabolit üretimi ve gıda kaynaklı mayalar üzerine çalışmaları mevcuttur.
Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Songül GÜREL L: Bahçe Bitkileri
YL: Bahçe Bitkileri
D: Biyoloji
Doçentlik (Biyoloji, Bitki Fizyolojisi)
L+YL: Ankara Üni.
D: Orta Doğu Teknik Üni. 
Bitki biyoteknolojisi alanında bitkilerde doku kültürü uygulamaları, transgenik bitki elde edilmesi ve bitki ıslahında moleküler markörlerin uygulanması üzerine çalışmaları mevcuttur.
Beslenme ve
Diyetetik Bölümü
Doç.Dr. Aylin AKOĞLU L+YL+D: Gıda Mühendisliği
Doçentlik (Gıda Bilimleri ve Mühendisliği)
L+YL+D: Ankara Üni. Gıda mikrobiyolojisi ve gıda biyoteknolojisi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Kimya Bölümü Doç. Dr. Ercan Selçuk ÜNLÜ L: Biyokimya
YL: Moleküler Biyoloji ve Genetik
Doktora/Doçentlik Moleküler Biyoloji ve Genetik
L: Ege Üni. Biyokimya Bölümü
YL: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,
Moleküler Biyoloji ve Genetik Pr.
D: Mississippi State University, Life
Science/Genetics (ÜAK Denklik: Moleküler Biyoloji ve Genetik)
İşlevsel genomik, mikrobiyal biyoteknoloji, mikrobiyal gübrelerin doğal kaynaklardan eldesi ve zenginleştirilmesi, ve biyoinformatik analizler konusunda çalışmaları mevcuttur.
Biyoloji Bölümü Doç. Dr. Murat TELLİ L: Biyoloji
YL: Deniz Biyolojisi
D: Genetik
L: Gazi Üni.
YL+D: Orta Doğu Teknik Üni.
Biyoteknoloji ve genetik üzerine çalışmaları mevcuttur.
Çevre Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Gamze DOĞDU YÜCETÜRK L: Çevre Mühendisliği Çift Anadal
L: Enerji Sistemleri Mühendisliği
YL+D: Çevre Mühendisliği
L: Bahçeşehir Üni.
YL+D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni.
Çevre biyoteknolojisi alanında fitoremediasyon ile endüstriyel atıksuların arıtılması, hibrit aktif çamur ve ileri oksidasyon prosesleri ile sulardan pestisit giderimi ve mikrobiyal tanılama, yeşil sentezle toksik boyaların sulardan giderilmesi, marin mikroalglerle karbon tutumu, yeşil mikroalglerde büyokütle üretkenliği ve lipit birikiminin arttırılması konularında çalışmaları mevcuttur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kübra ERYAŞAR ÖRER L+YL+D: Gıda Mühendisliği L: Ege Üni.
YL+D: Bolu Abant İzzet Baysal Üni.
Endüstriyel biyoteknoloji ve mikrobiyel metabolit üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur.
Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özlem ATEŞ DURU L+YL+D: Kimya Mühendisliği L: Yıldız Teknik Üni.
YL+D: Marmara Üni.
Mikrobiyal biyoteknoloji,endüstriyel biyoteknoloji,  biyopolimerler, sistem biyolojisi, fermantasyon teknolojileri, fonksiyonel gıdalar, çevre dostu biyoteknolojik yöntem ve ürün geliştirilmesi alanında çalışmaları mevcuttur.
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk ANAKÖK L: Biyoloj
Y: Mikrobiyal Eczacılık
D: Tıbbi Genetik
L: Atatürk Üni.
YL: University of South (Australia)
D: King's College London - UK
Hnrpa2b1-Cbx3 Referans Gen Lokuslarından Türetilen 1.7a2ucoe - 1.2a2ucoe Evrensel Kromatin Açıcı Elementlerin(UCOE) Insan Kök Hücreleri (IPScells) Üzerinde Test Edilmesi (TÜBİTAK 3501). Yeni Korona Virüs Hastalığı 2019’a (COVID-19) Karşı İki Farklı Ekspresyon Sistemi Kullanılarak Aşı Geliştirilmesi (TÜSEB). Kendi geliştirdiğim UCOE modelleri ile memeli hücre sistemlerinde İnsan monoklonal antikor üretimi üzerine çalışmaları mevcuttur.