II. MALDI TOF MS Biotyper Uygulamalı Eğitim Kursu: Mikroorganizma Tanısı kursu tamamlandı

Üniversitemiz Bilimsel Endüstriyel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi 2-3 Eylül 2019 tarihleri arasında “II. MALDI TOF MS BioTyper Uygulamalı Eğitim Kursu: Mikroorganizma Tanısı” eğitimi Üniversitemiz ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

İki gün süren eğitimin ilk gününde Prof. Dr. İbrahim Çakır ve Öğr. Gör. Nursel Söylemez Milli tarafından teorik dersler verildi. İkinci gün ise katılımcıların cihaz başında bire bir uygulama eğitimleri gerçekleştirildi.

Kurs süresince katılımcılar beraberinde getirdikleri ve daha önce klasik kültürel yöntemlerle tanımlama yaptıkları mikroorganizma kültürlerini MALDI TOF MS BioTyper sistemi ile %100 doğruluk oranında tanısını yapma olanağı buldular.

Kursun sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman tarafından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.